Avto
523 ogledov

Golf 8 bo izpolnjeval ukaze geste

VW golf R touch koncept
1/4
Volkswagen
Volkswagen golf osme generacije se bo med drugim premierno za razred ponašal tudi zelo zanimivo tehnologijo upravljanja nekaterih funkcij s pomočjo gest.

Dr. Heinz-Jakob Neusser, šef razvojnega oddelka pri Volkswagnu, je za britanski Auto Express na sejmu elektronike CES v Šanghaju izdal nekaj skrivnosti, ki se obetajo v prihodnjih modelih, še posebej v najpomembnejšem modelu znamke.

Volkswagen namreč na enem najpomembnejših tehnoloških dogodkov leta predstavlja koncept VW golf R touch s številnimi zanimivimi spremembami v notranjosti, ki težijo k zmanjševanju števila gumbov. Nič posebej novega, isti koncept so predstavljali že na začetku leta v Las Vegasu. A koncepti so eno, kar pride do potrošnika pa drugo. Sedaj pa je potrjeno, veliko novosti in koncepta R touch bo na voljo že v naslednji generaciji golfa, ki bo na ceste zapeljala jeseni 2016, je potrdil Neusser.

"Koncept predstavlja prihodnost VW-jevih tehnoloških rešitev za notranjost avtomobilov, skupaj z nekaterimi aplikacijami za mobilne naprave, s katerimi bomo redefinirali njihovo uporabnost za avtomobile," je povedal Neusser. "Tehnologija nadzora z gestami pa bo v postala realnost že v novem golfu, ki prihaja konec prihodnjega leta."

V konceptni avto in tako bržkone tudi v prihodnjega produkcijskega golfa je vgrajen novi infotainment sistem, ki za nadzor omogoča tudi uporabo gest. Z njimi je mogoče nadzirati glasnost naprave, temperaturo in delovanje strešnega okna. Pomembna novost novega infotainmenta je kar 13-palčni zaslon visoke resolucije, ki nadomešča dosedanjega, hkrati pa golf po zgledu passata pridobiva digitalni zaslon namesto klasičnih analognih merilnikov pred volanom. Ta zaslon je velikosti 8 palcev in omogoča prilagodljivo prikazovanje številnih informacij. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.