Google Maps sedaj svetuje glede parkirnih mest

Foto: google+
Foto: google+
V najnovejši, za zdaj še testni različici Google Zemljevidov je dodana možnost informiranja o prostih parkirnih mestih, s čimer aplikacija vstopa v novo fazo koristnosti.
Oglej si celoten članek

Google je objavil za zdaj še beta različico Zemljevidov z oznako 9.44. Vredna je omembe, saj nakazuje, v katero smer želi Google dodatno razširiti uporabnost aplikacije. 

Uporabnik pri vnosu neke destinacije z željo navigacije dobi obvestilo v obliki znaka s črko P, kakšna je pričakovana zasedenost parkirnih mest v bližini cilja. Če je P rdeč, to pomeni, da lahko pričakujete težave pri iskanju luknje za avto, medtem ko v primeru modrega P poleg stoji pripis, ali gre pričakovati "srednje" ali "lahko" iskanje prostega mesta.

Foto: google+ Google Zemljevidi

Glede na prve odzive navdušencev nad Googlovimi novotarijami funkcija za zdaj deluje le v določenih mestih v ZDA, aplikacija pa za zdaj ne zaznava niti velikih evropskih mest, še manj slovenskih. 

Aplikacija naj bi sicer upoštevala javna parkirišča, kot so denimo nakupovalni centri, letališča ali različne turistične destinacije, poroča spletni portal Android Police. Google se je v preteklosti že tudi povezoval z velikimi upravljavci parkirišč, prav tako gotovo izkorišča informacije, ki jih zavedajoč ali ne dajejo uporabniki "na terenu" v odvisnosti od ure dneva in dneve tedna.

Lastnost se zdi ta hip morda še zdaleč od uporabne vrednosti, a pričakovati je le spremembe na bolje.

Google sicer v opisu novosti pri zadnji različici Zemljevidov navaja tudi zmožnost, da je Uberjevo  storitev mogoče naročiti in izvesti kar iz Googlove aplikacije. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.