Avto
130 ogledov

Google Maps sedaj svetuje glede parkirnih mest

Google Zemljevidi google+
V najnovejši, za zdaj še testni različici Google Zemljevidov je dodana možnost informiranja o prostih parkirnih mestih, s čimer aplikacija vstopa v novo fazo koristnosti.

Google je objavil za zdaj še beta različico Zemljevidov z oznako 9.44. Vredna je omembe, saj nakazuje, v katero smer želi Google dodatno razširiti uporabnost aplikacije. 

Uporabnik pri vnosu neke destinacije z željo navigacije dobi obvestilo v obliki znaka s črko P, kakšna je pričakovana zasedenost parkirnih mest v bližini cilja. Če je P rdeč, to pomeni, da lahko pričakujete težave pri iskanju luknje za avto, medtem ko v primeru modrega P poleg stoji pripis, ali gre pričakovati "srednje" ali "lahko" iskanje prostega mesta.

Google Zemljevidi | Avtor: google+ google+

Glede na prve odzive navdušencev nad Googlovimi novotarijami funkcija za zdaj deluje le v določenih mestih v ZDA, aplikacija pa za zdaj ne zaznava niti velikih evropskih mest, še manj slovenskih. 

Aplikacija naj bi sicer upoštevala javna parkirišča, kot so denimo nakupovalni centri, letališča ali različne turistične destinacije, poroča spletni portal Android Police. Google se je v preteklosti že tudi povezoval z velikimi upravljavci parkirišč, prav tako gotovo izkorišča informacije, ki jih zavedajoč ali ne dajejo uporabniki "na terenu" v odvisnosti od ure dneva in dneve tedna.

Lastnost se zdi ta hip morda še zdaleč od uporabne vrednosti, a pričakovati je le spremembe na bolje.

Google sicer v opisu novosti pri zadnji različici Zemljevidov navaja tudi zmožnost, da je Uberjevo  storitev mogoče naročiti in izvesti kar iz Googlove aplikacije. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.