Googlova koala sploh nima brisalca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Googlov samovozeči avtomobil nima klasičnih brisalcev, so potrdili njegovi razvijalci. Razlog, ki ga navajajo, je kar nekoliko podcenjevalen do potnikov.
Oglej si celoten članek

Na dogodku v Austinu v ameriški zvezni državi Teksas je Google v otroškem muzeju občinstvu predstavil svoj avtomobil prihodnosti. Kot je znano, gre za samovozeče vozilo, ki bo potnike naokoli prevažalo zgolj na podlagi vnesene destinacije. Najnovejše razvojne različice vozila (razvoj traja že šest let) namerava Google testirati na istih poteh v okolici Austina, kjer so vozili že prvi protitipi.

Po poročanju portala Mashable je na dogodku padlo tudi vprašanje, kje ima avto brisalec. Predstavnik Googla je pojasnil, da "koala" kot pravijo ljubkovalno vozilu, brisalca za vetrobransko steklo dejansko nima. In zakaj se jim tega že desetletja starega pripomočka ni zdelo vredno vgraditi? Ker ga potniki ne potrebujejo, so prepričani pri Googlu. Avto bo namreč vozil sam, ljudje v njem pa bodo zgolj potniki, zato pogled v dežju ni bistven. 

Po tej logiki so sicer stran vržen denar pri navadnih avtomobilih tudi brisalec pred sovoznikom ali brisalci na dvonadstropnih avtobusih. Če bo brez pripomočka za dež tudi serijsko vozilo, bo pokazal čas. 

Googlov avto bo napravo za čiščenje vseeno imel v obliki majhnega brisalca za senzorje, ki v njegovem primeru predstavljajo oči vozila.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.