Gumpert apollo je vladar Nürburgringa

Foto: Žurnal24 Proizvajalec Gumpert je mlada družba, ustanovljena šele leta 2004. V sodelovanju
Znamenita dirkaška proga Nürburgring ima novega kralja. Gumpert apollo je za seboj kar za 11 sekund pustil vse serijske avtomobile. Novi čas: 7:11,57.
Oglej si celoten članek

Vsak proizvajalec, ki da nekaj nase in ima v svojem asortimanu kakšen dirkalni model, svoj avtomobil testira na znamenitem odseku Nürburgringa Nordschleifen, na katerem ni prostora za kompromise. Dodge viper ACR je doslej veljal za najhitrejšega s časom 7:22,1, sledil mu je chevrolet corvette ZR1 s 7:26,4 v ozadju je bil zanimiv tudi neizprosen boj med nissanom GT-R in porschejem GT2, med drugim v tekmovanju ni manjkalo medijskega blata zaradi domnevnega goljufanja.

No, appolo gumpert v sport različici, ki sicer zmogljivosti postavlja pred lepoto, je znova dokazal, da se ni pomotoma znašel na vrhu lestvice najhitrejših avtomobilov v oddaji Top Gear. 26-letni voznik Florian Gruber je pred dnevi na 22,8 kilometra dolgi progi kar za slabih 11 sekund prehitel vse ostale tekmece. S tem je apollo gotovo kar za lep čas v svoje roke prevzel naslov najhitrejšega serijskega cestnega avtomobila.

Ekipa Gumperta se je seveda zelo veselila uspeha. ©

 
Skrivnost uspeha se skriva v 4,2-litrskem FSI V8 Audijevem agregatu s 515 kW (700 KM) z dvojnim polnilnikom. Do prve stotice potrebuje tri sekunde, najvišja hitrost 1.200 kilogramov težkega dvosedežnega športnika je 360 km/h. Appolo je izredno hiter tudi v ovinkih, kjer se zanaša na aerodinamiko, ki skrbi za pritisk k tlom. Tovarna celo navaja, da bi avtomobil pri zadostni hitrosti lahko v tunelu vozil s kabino, obrnjeno proti tlom. Cena avtomobila je sicer okoli 350 tisoč evrov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.