Harley-davidsoni romajo v delavnice

Foto: EPA
Foto: EPA
Harley-Davidson je po vsem svetu objavil vpoklic kar 308.474 motornih koles zaradi konstrukcijske napake, ki lahko v skrajnem primeru privede do odpovedi zadnjih zavor.
Oglej si celoten članek

Vpoklic zadeva 25 modelov touringov in trikov zadnjih štirih modelnih letnikov. Težava nastaja zaradi prevelike bližine izpušne cevi zavornim elementom. Tako lahko zaradi vpliva vročine odpove stikalo zadnje zavorne luči, še hujše posledice pa nastanejo, če iz stikala začne puščati zavorna tekočina.

Takrat lahko zadnje zavore odpovedo, pojasnjujejo na ameriški Nacionalni agenciji za varnost v prometu, ki je zahtevala odpoklic.

Na servise, kjer jim bodo napako brezplačno odpravili, bo tako zdaj romalo okoli 250 tisoč lastnikov v ZDA in več kot 50 tisoč lastnikov od drugod po svetu.

Harley-davidsoni po cestah vozijo že od leta 1903 in so danes eden od zaščitnih znakov ameriškega načina življenja kljub dejstvu, da njihove lastnike poleg opaznosti, užitkov na cesti in vetra v laseh čakajo tudi kakšne drobne grenke pilule. Vic, da po oljnem madežu na tleh veš, kje je bil parkiran harley, je star že desetletja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.