Avto
14 ogledov

Harley-davidsoni romajo v delavnice

Harley-Davidson EPA
Harley-Davidson je po vsem svetu objavil vpoklic kar 308.474 motornih koles zaradi konstrukcijske napake, ki lahko v skrajnem primeru privede do odpovedi zadnjih zavor.

Vpoklic zadeva 25 modelov touringov in trikov zadnjih štirih modelnih letnikov. Težava nastaja zaradi prevelike bližine izpušne cevi zavornim elementom. Tako lahko zaradi vpliva vročine odpove stikalo zadnje zavorne luči, še hujše posledice pa nastanejo, če iz stikala začne puščati zavorna tekočina.

Takrat lahko zadnje zavore odpovedo, pojasnjujejo na ameriški Nacionalni agenciji za varnost v prometu, ki je zahtevala odpoklic.

Na servise, kjer jim bodo napako brezplačno odpravili, bo tako zdaj romalo okoli 250 tisoč lastnikov v ZDA in več kot 50 tisoč lastnikov od drugod po svetu.

Harley-davidsoni po cestah vozijo že od leta 1903 in so danes eden od zaščitnih znakov ameriškega načina življenja kljub dejstvu, da njihove lastnike poleg opaznosti, užitkov na cesti in vetra v laseh čakajo tudi kakšne drobne grenke pilule. Vic, da po oljnem madežu na tleh veš, kje je bil parkiran harley, je star že desetletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.