Hibridi so manj občutljivi na covid-19

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pionir na področju hibridnih vozil, znamka Toyota, je objavila rezultate prodaje vozil v Evropi. V prvi polovici leta 2020 so prodali 424.862 vozil znamke Toyota in premijske znamke Lexus. To je sicer 26,5 % manj kot v istem obdobju lani, a je padec manjši od povprečnega padca trga, ki se je zmanjšal za 36 %.
Oglej si celoten članek

V istem obdobju se je tržni delež znamk Toyota in Lexus povečal za 0,8 % in je zdaj 6,1 %. Pri evropski veji Toyote so prepričani, da gre glavna zasluga za to predvsem povečanju zanimanja za električna hibridna vozila. Delež prodaje hibridnih vozil znotraj ponudbe znamk Toyota in Lexus na evropskih trgih v povprečju znaša 51 %, v zahodni Evropi pa kar 63 %.

Posebnež Kakšna je resnična poraba goriva priključno hibridnega terenca?

Foto: Toyota Prenovljena toyota CH-R

“Glede na zelo zapletene okoliščine sta se znamki Toyota in Lexus odrezali razmeroma dobro. Trenutno smo še vedno v fazi okrevanja, hkrati pa naša glavna prioriteta ostaja zagotavljanje zdravja in varnosti vseh zaposlenih in naših partnerjev. Načrtujemo, da bomo do konca leta prodali 950.000 vozil, kar je v primerjavi z letom 2019 še vedno 13 odstotkov manj. Hkrati se zavedamo, da bo trg v povprečju padel za 25 %. Za razmeroma dobro prodajo se moramo zahvaliti predvsem modelom na hibridni pogon z nizkimi emisijami CO2. Precej si obetamo tudi od predstavitve četrte generacije priljubljenega modela Yaris," je povedal Matt Harrison, izvršni direktor Toyota Motor Europe (TME). 

Prenova C-HR dobil močnega hibrida in osveženo vsebino

Foto: Lexus Prenovljeni lexus IS

Najbolje prodajani modeli ostajajo yaris, kombilimuzinska corolla, karavanska corolla touring sports in limuzinska corolla ter RAV4. Električna hibridna vozila predstavljajo 50 % prodaje, znotraj tega pa 90 % prodaje predstavljajo modeli corolla Hatchback, touring sports in C-HR.

PRVA VOŽNJA Hibridni SUV, ki se lahko 80 odstotkov časa vozi na elektriko

Lexus je v prvih šestih mesecih leta 2020 prodal 29.595 vozila, kar je 27 % manj kot v enakem obdobju lanskega leta. Tudi tukaj prevladujejo vozila na hibridni pogon, še posebej športni terenci RX, NX in UX, ki predstavljajo 75 % prodaje. Hibridi v evropskem povprečju predstavljajo 63 % prodaje, v zahodni Evropi pa kar 99 %.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.