"Copy-paste" evropskega avta leta za Evropejce

Foto: Mazda mazda 2 hybrid Foto: Mazda mazda 2 hybrid Foto: Mazda mazda 2 hybrid Foto: Mazda mazda 2 hybrid Foto: Mazda mazda 2 hybrid Foto: Mazda mazda 2 hybrid Foto: Mazda mazda 2 hybrid Foto: Mazda mazda 2 hybrid
Mazda je predstavila svoj prvi hibrid. Imenuje se mazda 2 hybrid in je preimenovana toyota yaris.
Oglej si celoten članek

Prihod hibridne mazde 2, ki jo bodo začeli prodajati spomladi, bo le dodatek k sedanji Mazdini ponudbi, saj letos osvežena »konvencionalna« mazda 2 ostaja še naprej v ponudbi.

Avto "To se mi je zgodilo le dvakrat do zdaj"

Foto: Mazda mazda 2 hybrid

Mazda 2 hybrid se je sicer napovedovala že nekaj časa in znano je bilo, da si bo osnovo delila z aktualnim evropskim avtom leta toyoto yaris, zdaj pa lahko vidimo, da dejansko gre za identičen avtomobil, ki so mu le zamenjali oznake. Oblikovalcem je integracija Mazdinih simbolov na toyoto yaris uspela celo brez spreminjanja karoserijskih delov, kar velja tudi za notranjost.

Avto Mazda2: kot v reklami za clia iz leta 1993

Tudi tehnika je enaka, kar pomeni, da mazda 2 hybrid sloni na Toyotini modularni platformi TNGA-B, ki se je na yarisu izkazala za zmogljivo, in tako na dinamične vozne lastnosti navajenih voznikov mazd ne bi smela razočarati. Enako velja za pogonski sklop s sistemsko močjo 85 kilovatov, ki ga sestavljajo atmosferski 1,5-litrski trivaljnik z močjo 68 kilovatov in elektromotor z močjo 59 kilovatov, pomožni elektromotor, planetno gonilo in litij-ionska baterija.

Foto: Mazda mazda 2 hybrid

Morda se Mazdina poteza zdi malce nenavadna, nikakor pa ni nerazumna, saj bo na ta način, tako kot Suzuki s hibridnima modeloma swace in across, ki sta tudi preimenovani toyoti, na hiter in učinkovit način zmanjšala povprečne emisije svoje modelne ponudbe v Evropi. Toyota se ji je na nek način s to potezo tudi oddolžila, saj je preimenovano mazdo 2 v Severni Ameriki med letoma 2016 in 2020 ponujala kot toyoto yaris.

MX-30 Ženski pogled na 100-odstotno električno mazdo MX-30

Foto: Mazda mazda 2 hybrid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.