Avto > Na Štrom
1049 ogledov

"Copy-paste" evropskega avta leta za Evropejce

mazda 2 hybrid
1/8
Mazda
Mazda je predstavila svoj prvi hibrid. Imenuje se mazda 2 hybrid in je preimenovana toyota yaris.

Prihod hibridne mazde 2, ki jo bodo začeli prodajati spomladi, bo le dodatek k sedanji Mazdini ponudbi, saj letos osvežena »konvencionalna« mazda 2 ostaja še naprej v ponudbi.

Toyota Yaris GR Avto "To se mi je zgodilo le dvakrat do zdaj"

mazda 2 hybrid | Avtor: Mazda Mazda

Mazda 2 hybrid se je sicer napovedovala že nekaj časa in znano je bilo, da si bo osnovo delila z aktualnim evropskim avtom leta toyoto yaris, zdaj pa lahko vidimo, da dejansko gre za identičen avtomobil, ki so mu le zamenjali oznake. Oblikovalcem je integracija Mazdinih simbolov na toyoto yaris uspela celo brez spreminjanja karoserijskih delov, kar velja tudi za notranjost.

mazda 2 Avto Mazda2: kot v reklami za clia iz leta 1993

Tudi tehnika je enaka, kar pomeni, da mazda 2 hybrid sloni na Toyotini modularni platformi TNGA-B, ki se je na yarisu izkazala za zmogljivo, in tako na dinamične vozne lastnosti navajenih voznikov mazd ne bi smela razočarati. Enako velja za pogonski sklop s sistemsko močjo 85 kilovatov, ki ga sestavljajo atmosferski 1,5-litrski trivaljnik z močjo 68 kilovatov in elektromotor z močjo 59 kilovatov, pomožni elektromotor, planetno gonilo in litij-ionska baterija.

mazda 2 hybrid | Avtor: Mazda Mazda

Morda se Mazdina poteza zdi malce nenavadna, nikakor pa ni nerazumna, saj bo na ta način, tako kot Suzuki s hibridnima modeloma swace in across, ki sta tudi preimenovani toyoti, na hiter in učinkovit način zmanjšala povprečne emisije svoje modelne ponudbe v Evropi. Toyota se ji je na nek način s to potezo tudi oddolžila, saj je preimenovano mazdo 2 v Severni Ameriki med letoma 2016 in 2020 ponujala kot toyoto yaris.

Mazda MX-30 MX-30 Avto Ženski pogled na 100-odstotno električno mazdo MX-30

mazda 2 hybrid | Avtor: Mazda Mazda

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.