Hibridni tovornjak posekal tri rekorde

Your browser doesn’t support HTML5 video

Foto: Newspress Boije Ovebrink in Volvov tovornjak Foto: Newspress Boije Ovebrink in Volvov tovornjak
Šved Boije Overbrink je najhitrejši tovornjakar na svetu. S svojim volvom je po stezi drvel s povprečno hitrostjo 218,8 km/h.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi je Boije Ovebrink postavil tri za zdaj še neuradne rekorde v hitrostni vožnji s tovornjakom. Njegovo delovno orodje je bil predelani volvo FN, v katerega so strokovnjaki iz Volvo Trucks vgradili najnovejšo hibridno tehnologijo.

"Zlobni zeleni", kot so poimenovali dirkaški stroj, je za začetek popravil rekord v vožnji na 500 in na 1.000 metrov. Pri prvem je tovornjak od mirovanja do cilja dosegel povprečno hitrost 115,349 km/h, pri drugem pa 152,253 km/h. Ko ju bodo overili pri organizaciji FIA, bosta dosežka postala svetovna rekorda.

Nato je sledil še "leteči kilometer", na katerem so merilne naprave izračunale, da ga je zlobni zeleni prevozil s povprečno hitrostjo 218,78 km/h, kar je doslej na Švedskem najhitreje.

Boije Ovebrink je bil nad svojo igračo navdušen: "Tovornjak se s pomočjo hibridne tehnologije izstreli kot iz katapulta. Takoj je na voljo ves navor, ogromna moč pa omogoča hitrosti do 250 km/h."

Trije rekordi so prvi, ki jih je postavil hibridni tovornjak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.