Avto
9 ogledov

Hibridni tovornjak posekal tri rekorde

Boije Ovebrink in Volvov tovornjak
1/3
Newspress
Šved Boije Overbrink je najhitrejši tovornjakar na svetu. S svojim volvom je po stezi drvel s povprečno hitrostjo 218,8 km/h.

Pred dnevi je Boije Ovebrink postavil tri za zdaj še neuradne rekorde v hitrostni vožnji s tovornjakom. Njegovo delovno orodje je bil predelani volvo FN, v katerega so strokovnjaki iz Volvo Trucks vgradili najnovejšo hibridno tehnologijo.

"Zlobni zeleni", kot so poimenovali dirkaški stroj, je za začetek popravil rekord v vožnji na 500 in na 1.000 metrov. Pri prvem je tovornjak od mirovanja do cilja dosegel povprečno hitrost 115,349 km/h, pri drugem pa 152,253 km/h. Ko ju bodo overili pri organizaciji FIA, bosta dosežka postala svetovna rekorda.

Nato je sledil še "leteči kilometer", na katerem so merilne naprave izračunale, da ga je zlobni zeleni prevozil s povprečno hitrostjo 218,78 km/h, kar je doslej na Švedskem najhitreje.

Boije Ovebrink je bil nad svojo igračo navdušen: "Tovornjak se s pomočjo hibridne tehnologije izstreli kot iz katapulta. Takoj je na voljo ves navor, ogromna moč pa omogoča hitrosti do 250 km/h."

Trije rekordi so prvi, ki jih je postavil hibridni tovornjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.