Honda si upa. 10-letna garancija za motor!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Honda poskuša privabiti stranke k svoji znamki na precej hraber način. Z 10-letno garancijo. A le v določenih državah.
Oglej si celoten članek

Ob pandemiji želijo avtomobilski proizvajalci znova zagnati prodajo in jo postopoma dvigniti na raven pred zdravstveno krizo. Nekateri kupce privabljajo s popusti, kot na primer ameriška Tesla, ali z ugodnim financiranjem, kar v ZDA uspešno počneta Ford in GM. Honda v nekaterih državah igra na drugačne note.

GARANCIJA ZA VOZILO Ali nam velja garancija za vozilo, če točimo poceni motorno olje?

Uvedli so izjemno dolgo garancijo na motorje. Do 10 let. Vendar to za zdaj velja le za Francijo, Andoro in Monako. In še to le za fizične kupce in ne za podjetja. In kar je zelo zanimivo, pogoj ni nakup nove honde.

Vrnili vam bodo denar Če vam ni všeč, lahko po 30 dneh avto vrnete

Garancijo bodo lahko uveljavljali tudi lastniki vozil, ki niso starejša od 10 let. Ni pomembno niti to, ali gre za dizelsko ali bencinsko vozilo, oziroma za elektrificirani avtomobil. Pogoj je le, da je bilo vozilo ves čas servisirano v pooblaščenih servisih znamke in ni bilo spremenjeno, na primer za športne namene. Garancija zajema vse dele motorja, ki pridejo v stik z mazivom, pa tudi stroške dela. Za elektromotorje garancija zajema motor in generator. Garancija je prenosljiva, kar pomeni, da je vezana na vozilo, ne na lastnika. Tako sprememba lastnika ni ovira.

Kaj pa slovenski prvaki? V teh primerih vam ne bodo upoštevali garancije na prerjavenje

Honda tovrstnih rešitev ne uporablja prvič. Podobno potezo za povečanje zaupanja v blagovno znamko je konec lanskega leta povlekla v Indiji, kjer je uvedla poseben desetletni program podaljšane garancije. Tudi v tem primeru so lahko garancijo uveljavljali lastniki starejših avtomobilov starih do deset let, vendar z omejitvijo do 120.000 prevoženih kilometrov. Razlika je bila v tem, da so morale stranke v Indiji za ta program doplačati, v Franciji pa je 10-letna garancija motorja brezplačna.

Foto: Anže Petkovšek Honda Civic

Avto Bravo Honda, končno je nekdo rekel bobu bob!
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:35 13. Junij 2020.

    A v Sloveniji se pa ne upa?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.