Avto > Iz druge roke
7030 ogledov

Honda si upa. 10-letna garancija za motor!

Honda CR-V Saša Despot
Honda poskuša privabiti stranke k svoji znamki na precej hraber način. Z 10-letno garancijo. A le v določenih državah.

Ob pandemiji želijo avtomobilski proizvajalci znova zagnati prodajo in jo postopoma dvigniti na raven pred zdravstveno krizo. Nekateri kupce privabljajo s popusti, kot na primer ameriška Tesla, ali z ugodnim financiranjem, kar v ZDA uspešno počneta Ford in GM. Honda v nekaterih državah igra na drugačne note.

Menjava motornega olja GARANCIJA ZA VOZILO Avto Ali nam velja garancija za vozilo, če točimo poceni motorno olje?

Uvedli so izjemno dolgo garancijo na motorje. Do 10 let. Vendar to za zdaj velja le za Francijo, Andoro in Monako. In še to le za fizične kupce in ne za podjetja. In kar je zelo zanimivo, pogoj ni nakup nove honde.

Nakup avto Vrnili vam bodo denar Avto Če vam ni všeč, lahko po 30 dneh avto vrnete

Garancijo bodo lahko uveljavljali tudi lastniki vozil, ki niso starejša od 10 let. Ni pomembno niti to, ali gre za dizelsko ali bencinsko vozilo, oziroma za elektrificirani avtomobil. Pogoj je le, da je bilo vozilo ves čas servisirano v pooblaščenih servisih znamke in ni bilo spremenjeno, na primer za športne namene. Garancija zajema vse dele motorja, ki pridejo v stik z mazivom, pa tudi stroške dela. Za elektromotorje garancija zajema motor in generator. Garancija je prenosljiva, kar pomeni, da je vezana na vozilo, ne na lastnika. Tako sprememba lastnika ni ovira.

Rja na avtomobilih Kaj pa slovenski prvaki? Avto V teh primerih vam ne bodo upoštevali garancije na prerjavenje

Honda tovrstnih rešitev ne uporablja prvič. Podobno potezo za povečanje zaupanja v blagovno znamko je konec lanskega leta povlekla v Indiji, kjer je uvedla poseben desetletni program podaljšane garancije. Tudi v tem primeru so lahko garancijo uveljavljali lastniki starejših avtomobilov starih do deset let, vendar z omejitvijo do 120.000 prevoženih kilometrov. Razlika je bila v tem, da so morale stranke v Indiji za ta program doplačati, v Franciji pa je 10-letna garancija motorja brezplačna.

Honda Civic | Avtor: Anže Petkovšek Honda Civic Anže Petkovšek

Honda jazz Avto Bravo Honda, končno je nekdo rekel bobu bob!
 
Komentarjev 1
  • maresem 19:35 13.junij 2020.

    A v Sloveniji se pa ne upa?