Hrvati tudi s fički nad ognjene zublje

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V središču hrvaških medijev se je v preteklih dneh znašel rdeči fičko, ki pripada prostovoljnemu gasilskemu društvu Kučiče, s katerim so se borili z enim največjih požarov, ki je Dalmacijo prizadel v zadnje pol stoletja.
Oglej si celoten članek

Prostovoljno gasilko društvo Kučiče v zaledju Omiša je bilo ustanovljeno leta 1987, še danes pa imajo v svojem voznem parku rdečega fička, ki je v zadnjem tednu, ko so Dalmacijo zajeli uničujoči požari postal celo simbol boja z ognjenimi zublji.

Hrvaški mediji so močno kritizirali oblast, da gasilcem nameni premalo sredstev za opremo. Na Facebooku je ob sliki rdečega fička pisalo, da gasilcev kljub temu, da jih je premalo in so slabo opremljeni, nič ne ovira, da bi pogasili požar. 

Vseskozi jih moramo popravljati

Hrvaški mediji so sicer opozorili, da so gasilska društva močno oslabljena z opremo, ki bi jim omogočala boj z ognjem, še posebej stara so vozila. Ponekod še vedno za gašenje uporabljajo vozila izdelana v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Dnevevnik.hr tako navaja besede Darka Kovačića iz prostovoljnega gasilskega društva Kučiče, ki je povedal, da so fička dobili pred tremi leti v zameno za neki drug avtomobil. Takrat so ga popravili in je zdaj vozen, tako, da se lahko pripeljejo z njim do požara. Tudi vsa ostala vozila so stara vsaj četrt stoletja, pravi Kovačić in dodaja: "Vozila so tako stara, da jih moramo vseskozi popravljati. Nikoli nismo prepričani, da bomo prišli do požara. Tudi v torek nam na enem vozilu ni vžgal motor."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:52 20. Julij 2017.

    medtem ko hrvatska gori, lepa kitarička se šeta po salzburgu z borčijem in malo engleski priča, potem pa pizdi kako …

  • 11:35 20. Julij 2017.

    Kje je sedaj Hrvaška aroganca in prepotentnost? Sram jih je lahko, da so še pred časom lesene žlice.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.