Avto
2381 ogledov

Hrvati tudi s fički nad ognjene zublje

Reševalni pas/Twitter
V središču hrvaških medijev se je v preteklih dneh znašel rdeči fičko, ki pripada prostovoljnemu gasilskemu društvu Kučiče, s katerim so se borili z enim največjih požarov, ki je Dalmacijo prizadel v zadnje pol stoletja.

Prostovoljno gasilko društvo Kučiče v zaledju Omiša je bilo ustanovljeno leta 1987, še danes pa imajo v svojem voznem parku rdečega fička, ki je v zadnjem tednu, ko so Dalmacijo zajeli uničujoči požari postal celo simbol boja z ognjenimi zublji.

Hrvaški mediji so močno kritizirali oblast, da gasilcem nameni premalo sredstev za opremo. Na Facebooku je ob sliki rdečega fička pisalo, da gasilcev kljub temu, da jih je premalo in so slabo opremljeni, nič ne ovira, da bi pogasili požar. 

Vseskozi jih moramo popravljati

Hrvaški mediji so sicer opozorili, da so gasilska društva močno oslabljena z opremo, ki bi jim omogočala boj z ognjem, še posebej stara so vozila. Ponekod še vedno za gašenje uporabljajo vozila izdelana v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Dnevevnik.hr tako navaja besede Darka Kovačića iz prostovoljnega gasilskega društva Kučiče, ki je povedal, da so fička dobili pred tremi leti v zameno za neki drug avtomobil. Takrat so ga popravili in je zdaj vozen, tako, da se lahko pripeljejo z njim do požara. Tudi vsa ostala vozila so stara vsaj četrt stoletja, pravi Kovačić in dodaja: "Vozila so tako stara, da jih moramo vseskozi popravljati. Nikoli nismo prepričani, da bomo prišli do požara. Tudi v torek nam na enem vozilu ni vžgal motor."

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 11:52 20.julij 2017.

    medtem ko hrvatska gori, lepa kitarička se šeta po salzburgu z borčijem in malo engleski priča, potem pa pizdi kako in kaj doma niso nič naredili, ... no pa ti nekaj postori baba glupa, ves čas samo kradete vse kar ...prikaži večr je pri roki, vlagate pa nobeno stvar nič, zato pa je tako kot je in prav vam je tako

  • Alen Jazbec 11:35 20.julij 2017.

    Kje je sedaj Hrvaška aroganca in prepotentnost? Sram jih je lahko, da so še pred časom lesene žlice.