Hyundai veloster

Foto: Žurnal24 Popolno razkritje velosterja sledi 10. januarja. (Foto: Hyundai)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Hyundai je objavil še eno fotografijo svojega novega modela veloster, ki se bo dokončno razkril 10. januarja letos, ko svoja vrata odpre avtosalon v Detroitu (2011 NAIAS).
Oglej si celoten članek

Nova fotografija razkriva zanimivo podrobnost. Na sovoznikovi strani bo imel hyundai veloster dvoje vrat, medtem ko bodo vrata na voznikovi strani enojna. Hyundaijev novi kompakt je v bistvu kupe, oziroma serijska različica koncepta veloster iz leta 2007. Po najavah iz korejske tovarne gre za zabaven in ekonomičen avtomobil z odličnim razmerjem med težo in močjo. Prodaja v Evropi naj bi se začela še letos. Za pogon je zadolžen 1,6-litrski štirivaljni bencinski agregat z neposrednim vbrizgom in močjo okoli 103 kW/140 KM, opcijsko pa naj bi bil kupcem na voljo tudi menjalnik z dvojno sklopko. Kasneje se mu bo pridružil še 1,6-litrski turbo z okoli 147 kW/200 KM.

Video s hyundaijem velosterjem v glavni vlogi si lahko ogledate tukaj.

Veloster concept je bil sicer javnosti prvič predstavljen aprila leta 2007 na avtosalonu v Seulu. Takrat je imel vgrajen 2,0-litrski turbomotor z močjo 162kW/220KM, njegove dimenzije pa so bile naslednje: dolžina 4100 mm, širina 1790 mm in višina 1450 mm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.