Avto
19 ogledov

Hyundai veloster

Popolno razkritje velosterja sledi 10. januarja. (Foto: Hyundai)
1/2
Žurnal24 main
Hyundai je objavil še eno fotografijo svojega novega modela veloster, ki se bo dokončno razkril 10. januarja letos, ko svoja vrata odpre avtosalon v Detroitu (2011 NAIAS).

Nova fotografija razkriva zanimivo podrobnost. Na sovoznikovi strani bo imel hyundai veloster dvoje vrat, medtem ko bodo vrata na voznikovi strani enojna. Hyundaijev novi kompakt je v bistvu kupe, oziroma serijska različica koncepta veloster iz leta 2007. Po najavah iz korejske tovarne gre za zabaven in ekonomičen avtomobil z odličnim razmerjem med težo in močjo. Prodaja v Evropi naj bi se začela še letos. Za pogon je zadolžen 1,6-litrski štirivaljni bencinski agregat z neposrednim vbrizgom in močjo okoli 103 kW/140 KM, opcijsko pa naj bi bil kupcem na voljo tudi menjalnik z dvojno sklopko. Kasneje se mu bo pridružil še 1,6-litrski turbo z okoli 147 kW/200 KM.

Video s hyundaijem velosterjem v glavni vlogi si lahko ogledate tukaj.

Veloster concept je bil sicer javnosti prvič predstavljen aprila leta 2007 na avtosalonu v Seulu. Takrat je imel vgrajen 2,0-litrski turbomotor z močjo 162kW/220KM, njegove dimenzije pa so bile naslednje: dolžina 4100 mm, širina 1790 mm in višina 1450 mm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.