I10 si želi glavne vloge

Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10
Hyundai i10 je premišljen in izdelan za evropskega voznika, ob predstavitvi nove generacije napovedujejo pri korejskem velikanu.
Oglej si celoten članek

Širši javnosti bo prvič na ogled septembra v Frankfurtu, takrat bo znan tudi videz notranjosti.

V primerjavi s prvo generacijo i10, ki se niti pri nas niti širše v Evropi ni kaj prida uveljavila, je postavljen na povsem novo platformo. Dolžina avtomobila je za konkretnih osem centimetrov daljša (zdaj 3,64 metra), avto je tudi šest in pol centimetra širši in pet centimetrov nižji, kar vse priča o bolj dinamičnem poslanstvu, ki piha na dušo Evropejcev. Medosna razdalja je sicer daljša za le pol centimetra, vseeno pa pri Hyundaiju trdijo, da bo i10 najprostornejši med mestnimi malčki. 

Standardna oprema bo med drugim vključevala stranske zavese, med doplačili pa si bo mogoče omisliti tempomat in ogrevan volan. Izdelovali ga bodo v turški tovarni.

Več podrobnosti bo znanih septembra, ko bo jasno še, ali Korejci res pripravljajo tudi presenečenje v obliki koncepta ali celo serijskega modela naslednje generacije i20, kot špekulirajo nekateri blogerski avtomobilski portali. Zakamufliran model so pred dnevi že opazili na cesti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.