Avto
51 ogledov

I10 si želi glavne vloge

Hyundai i10
1/3
Hyundai
Hyundai i10 je premišljen in izdelan za evropskega voznika, ob predstavitvi nove generacije napovedujejo pri korejskem velikanu.

Širši javnosti bo prvič na ogled septembra v Frankfurtu, takrat bo znan tudi videz notranjosti.

V primerjavi s prvo generacijo i10, ki se niti pri nas niti širše v Evropi ni kaj prida uveljavila, je postavljen na povsem novo platformo. Dolžina avtomobila je za konkretnih osem centimetrov daljša (zdaj 3,64 metra), avto je tudi šest in pol centimetra širši in pet centimetrov nižji, kar vse priča o bolj dinamičnem poslanstvu, ki piha na dušo Evropejcev. Medosna razdalja je sicer daljša za le pol centimetra, vseeno pa pri Hyundaiju trdijo, da bo i10 najprostornejši med mestnimi malčki. 

Standardna oprema bo med drugim vključevala stranske zavese, med doplačili pa si bo mogoče omisliti tempomat in ogrevan volan. Izdelovali ga bodo v turški tovarni.

Več podrobnosti bo znanih septembra, ko bo jasno še, ali Korejci res pripravljajo tudi presenečenje v obliki koncepta ali celo serijskega modela naslednje generacije i20, kot špekulirajo nekateri blogerski avtomobilski portali. Zakamufliran model so pred dnevi že opazili na cesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.