Imamo dostavnika leta!

Foto: IVOTY
Foto: IVOTY
Tehnično sorodna renault kangoo van in mercedes-benz citan sta najboljša dostavnika za leto 2022.
Oglej si celoten članek

Ta naziv so jim podelili v žiriji, ki vsako leto podeljuje prestižni naziv International Van of the Year (IVOTY). 

Razglasitev se je odvila med sejmom Solutrans v francoskem Lyonu, žirijo pa je sestavljalo 24 evropskih novinarjev, ki so specializirani za gospodarska, industrijska in transportna vozila. Konkurenca je bila trda, saj se je za naziv potegovalo 15 vozil, ki so na trg prišla v zadnjem letu. 

Glavni kriteriji za žirijo so učinkovitost vozil, varnost, pa tudi okoljski standardi. Renaultov in Mercedesov dostavnik sta si zmago zaslužila zaradi svoje moderne in inovativne tehnične zasnove, žirija je poudarila tudi odlično varnostno zasnovo.

Foto: MatijaJanežič renault kangoo van

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz citan

Med drugim na desni strani kangooja in citana ni klasičnega B stebrička, tako da se bočna vrata odpirajo v širino kar 1,45 metra. Najboljša v razredu sta po notranji prostornini (do 3,9 kubičnega metra), maksimalno obremenitev 600 kg pa je mogoče z nekaterimi dodelavami povečati kar na 800 kg. Ob tem lahko avtomobila vlečeta tovor z maso do 1.500 kilogramov. 

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz citan Foto: Renault renault kangoo van

Moderna in udobna je tudi potniška kabina z veliko odlagališči, opcijo treh sedežev in številnimi asistenčnimi sistemi. Bencinski in dizelski motor sta varčna, prihaja pa tudi električna različica. 

Oba proizvajalca sta nagrado IVOTY doslej prejela po trikrat, a še nikoli za skupni projekt.

Foto: Renault renault kangoo van Foto: Renault renault kangoo van

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.