Avto > Kombinirana
2332 ogledov

Imamo dostavnika leta!

IVOTY IVOTY
Tehnično sorodna renault kangoo van in mercedes-benz citan sta najboljša dostavnika za leto 2022.

Ta naziv so jim podelili v žiriji, ki vsako leto podeljuje prestižni naziv International Van of the Year (IVOTY). 

Razglasitev se je odvila med sejmom Solutrans v francoskem Lyonu, žirijo pa je sestavljalo 24 evropskih novinarjev, ki so specializirani za gospodarska, industrijska in transportna vozila. Konkurenca je bila trda, saj se je za naziv potegovalo 15 vozil, ki so na trg prišla v zadnjem letu. 

Glavni kriteriji za žirijo so učinkovitost vozil, varnost, pa tudi okoljski standardi. Renaultov in Mercedesov dostavnik sta si zmago zaslužila zaradi svoje moderne in inovativne tehnične zasnove, žirija je poudarila tudi odlično varnostno zasnovo.

renault kangoo van | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Mercedes-benz citan | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Med drugim na desni strani kangooja in citana ni klasičnega B stebrička, tako da se bočna vrata odpirajo v širino kar 1,45 metra. Najboljša v razredu sta po notranji prostornini (do 3,9 kubičnega metra), maksimalno obremenitev 600 kg pa je mogoče z nekaterimi dodelavami povečati kar na 800 kg. Ob tem lahko avtomobila vlečeta tovor z maso do 1.500 kilogramov. 

Mercedes-benz citan | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
renault kangoo van | Avtor: Renault Renault

Moderna in udobna je tudi potniška kabina z veliko odlagališči, opcijo treh sedežev in številnimi asistenčnimi sistemi. Bencinski in dizelski motor sta varčna, prihaja pa tudi električna različica. 

Oba proizvajalca sta nagrado IVOTY doslej prejela po trikrat, a še nikoli za skupni projekt.

renault kangoo van | Avtor: Renault Renault
renault kangoo van | Avtor: Renault Renault

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice