Imenovali pet avtov za zlati volan

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia
E-ampera, karoq, Q5, arteon, DB11 in panamera sports tourismo so prejemniki letošnje nagrade zlati volan.
Oglej si celoten članek

Podeljeni so zlati volani za leto 2017, ena najbolj cenjenih nagrad v svetu avtomobilizma. Podeljuje jih Auto Bild, v procesu glasovanja pri izbiri finalistov pa so sodelovali bralci iz 20 evropskih držav, tudi Slovenije.

20 avtomobilov letnika 2017 v finalu, razdeljenih v skupine glede svoje velikosti oziroma namembnosti, je nato v roke vzela velika skupina žirantov, med njimi tudi slovita Walter Röhr in Sebastien Ogier, ki sta skupaj z drugimi dirkači avte testirala na Pirellijevi stez v italijanskem Bollanu.

Vsaka skupina žirije je vsak avto pretresla z različnih vidikov, tokrat so ob sodelovanju Dekre s posebnimi napravami še posebej pozorno merili izpuste ob izgorevanju in ustrezanje tistemu, kar obljublja proizvajalec. 

Čeprav je bila v finalu kar pisana druščina, so zmage šle vse v roke avtom, ki imajo tako ali drugače nemške korenine. Z izjemo dizajna.

Mali in srednjeveliki

Opel ampera-e je  najboljši v kategoriji malih in srednjih avtov. Električni avto z razmeroma dolgim dosegom je premagal VW pola in ford fiesto.

Foto: Opel Opel ampera-e

Kompaktni suv

Škoda karoq je najboljši avto v kategoriji kompaktnih suvov. Čeh je za seboj pustil toyoto C-HR in mitsubishija eclipse crossa. 

Foto: Škoda Škoda karoq

Srednjeveliki in veliki

VW arteon je najboljši avto v kategoriji srednjevelikih in velikih avtov. Na tretjem mestu je BMW serija 5, na drugem pa kia stinger. 

Foto: Saša Despot Volkswagen arteon

Veliki suv

Audi Q5 je najboljši veliki suv leta. Premagal je range rover velarja in na tretjem mestu alfo romeo stelvio.

Foto: Audi Audi Q5

Športni avto

Porsche panamera sport tourismo je najboljši športni avto. Na tretjem mestu je aston martin DB 11, na drugem pa honda NSX.

Foto: Porsche Porsche panamera sport turismo Posebno nagrado za najlepšo obliko je med letošnjimi avti dobil aston martin DB 11, nagrado za najboljšega menedžerja pa šef Volva Hakan Samuelsson.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.