Avto
2356 ogledov

Imenovali pet avtov za zlati volan

Zlati volan Wikimedia
E-ampera, karoq, Q5, arteon, DB11 in panamera sports tourismo so prejemniki letošnje nagrade zlati volan.

Podeljeni so zlati volani za leto 2017, ena najbolj cenjenih nagrad v svetu avtomobilizma. Podeljuje jih Auto Bild, v procesu glasovanja pri izbiri finalistov pa so sodelovali bralci iz 20 evropskih držav, tudi Slovenije.

20 avtomobilov letnika 2017 v finalu, razdeljenih v skupine glede svoje velikosti oziroma namembnosti, je nato v roke vzela velika skupina žirantov, med njimi tudi slovita Walter Röhr in Sebastien Ogier, ki sta skupaj z drugimi dirkači avte testirala na Pirellijevi stez v italijanskem Bollanu.

Vsaka skupina žirije je vsak avto pretresla z različnih vidikov, tokrat so ob sodelovanju Dekre s posebnimi napravami še posebej pozorno merili izpuste ob izgorevanju in ustrezanje tistemu, kar obljublja proizvajalec. 

Čeprav je bila v finalu kar pisana druščina, so zmage šle vse v roke avtom, ki imajo tako ali drugače nemške korenine. Z izjemo dizajna.

Mali in srednjeveliki

Opel ampera-e je  najboljši v kategoriji malih in srednjih avtov. Električni avto z razmeroma dolgim dosegom je premagal VW pola in ford fiesto.

Opel ampera-e | Avtor: Opel Opel

Kompaktni suv

Škoda karoq je najboljši avto v kategoriji kompaktnih suvov. Čeh je za seboj pustil toyoto C-HR in mitsubishija eclipse crossa. 

Škoda karoq | Avtor: Škoda Škoda

Srednjeveliki in veliki

VW arteon je najboljši avto v kategoriji srednjevelikih in velikih avtov. Na tretjem mestu je BMW serija 5, na drugem pa kia stinger. 

Volkswagen arteon | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Veliki suv

Audi Q5 je najboljši veliki suv leta. Premagal je range rover velarja in na tretjem mestu alfo romeo stelvio.

Audi Q5 | Avtor: Audi Audi

Športni avto

Porsche panamera sport tourismo je najboljši športni avto. Na tretjem mestu je aston martin DB 11, na drugem pa honda NSX.

Porsche panamera sport turismo | Avtor: Porsche Porsche
Posebno nagrado za najlepšo obliko je med letošnjimi avti dobil aston martin DB 11, nagrado za najboljšega menedžerja pa šef Volva Hakan Samuelsson.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.