Izgubili bomo člana prestižnih limuzin

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar
Ugasnili bodo proizvodnjo veterana med premijskimi limuzinami, ki ga lahko vidimo tudi pri nas.
Oglej si celoten članek

Jaguar je najavil, da bodo po kar devetih letih proizvodnje prenehali izdelovati osmo generacijo XJ, največjega modela v ponudbi.

Zadnji primerek bo izdelan 5. julija, skoraj natanko 10 let po premieri modela. Pridružil se bo okoli 120 tisočim avtom generacije X351, ki so jih izdelali v tem času. Med drugim je bilo protokolarno vozilo britanskih oblasti, nastopal je tudi v številnih filmih, denimo tistih o agentu James Bondu.

Slovo ni presenetljivo, saj XJ že nekaj časa ni bil več konkurenčen prestižnim limuzinam iz Nemčije. Leta 2015 so ga sicer nekoliko prenovili in mu dodali sposobnejši multimedijski sistem, a avto zaostaja na področju moderne varnosti, tehnologije in udobja. 

Foto: Jaguar Jaguar Xj

XJ je že vse od prve generacije iz leta 1968 znamenito ime in Jaguar se mu ne misli kar odpovedati. Po poročanju Autocarja naj bi se ime že prihodnje leto spet pojavilo na serijskem avtu, le da bo šlo za popolnoma drugačno vozilo - električno limuzino.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.