Avto
4366 ogledov

Izgubili bomo člana prestižnih limuzin

Jaguar XJ Ultimate Edition Jaguar
Ugasnili bodo proizvodnjo veterana med premijskimi limuzinami, ki ga lahko vidimo tudi pri nas.

Jaguar je najavil, da bodo po kar devetih letih proizvodnje prenehali izdelovati osmo generacijo XJ, največjega modela v ponudbi.

Zadnji primerek bo izdelan 5. julija, skoraj natanko 10 let po premieri modela. Pridružil se bo okoli 120 tisočim avtom generacije X351, ki so jih izdelali v tem času. Med drugim je bilo protokolarno vozilo britanskih oblasti, nastopal je tudi v številnih filmih, denimo tistih o agentu James Bondu.

Slovo ni presenetljivo, saj XJ že nekaj časa ni bil več konkurenčen prestižnim limuzinam iz Nemčije. Leta 2015 so ga sicer nekoliko prenovili in mu dodali sposobnejši multimedijski sistem, a avto zaostaja na področju moderne varnosti, tehnologije in udobja. 

Jaguar Xj | Avtor: Jaguar Jaguar

XJ je že vse od prve generacije iz leta 1968 znamenito ime in Jaguar se mu ne misli kar odpovedati. Po poročanju Autocarja naj bi se ime že prihodnje leto spet pojavilo na serijskem avtu, le da bo šlo za popolnoma drugačno vozilo - električno limuzino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.