Avto
1421 ogledov

Bo francoski lev res pohrustal britanskega Jaguarja?

Jaguar logo
Včeraj je udarila bomba, da naj bi francoski koncern PSA (Peugeot-Citroën-DS-Opel) kupil britansko znamko Jaguar Land Rover (JLR).

O tem so poročale otoške tiskovne agencije, češ da sedanji lastnik JLR, indijska Tata, s PSA razpravlja o načinih "integracije po prodaji". Agencija Press Association se je sklicevala na neimenovane vire, da so dokumenti o prodaji oziroma integraciji JLR in PSA praktično nared za podpis.

Vendar pa so pri Tata Motors kasneje v kratkem sporočilu "govorice" označili za neresnične. Kaj več niso želeli povedati.

Opel corsa Avto Opel izdal nekaj pomembnih novosti pri novi corsi

PSA potrebuje odskočno desko

Šef PSA Carlos Tavares sicer po pisanju Automotive News že dlje časa išče poti, kako bi evropskemu koncernu utrl širšo pot na ostale globalne trge. Tako naj bi bili v igri po tesnejšem sodelovanju tudi koncerna General Motors in Fiat Chrysler Automobiles. 

Avto V Trzinu v pričakovanju novega evoqua in električnega i-pacea

Družba Jaguar Land Rover je v rokah Tate od 2008, ko so jo kupili od Forda. JLR ima tako kot Tata v zadnjem veliko poslovnih težav, proizvajalca je prizadel padec prodaje na Kitajskem, ogromne investicije, ki jih je povzročil odmik od dizelskega pogona, navsezadnje pa tudi negotovost zaradi brexita na najpomembnejšem britanskem tržišču.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 08:33 10.maj 2019.

    Francozi so lepo tiho in brez kakšnega posebnega pompa izdelujejo in razvijajo kvalitetne avtomobile in nove tehnologije v njih. Kot že vso dolgo avtomobilsko zgodovino.