Avto
1576 ogledov

Opel izdal nekaj pomembnih novosti pri novi corsi

Opel corsa
1/9
Opel
Opel zaključuje s testiranji nove generacije corse, ki k nam prihaja v drugi polovici leta. To je znano o šesti generaciji corse.

Opel naj bi še letos na trg ponudil novo generacijo corse - svojega najbolj popularnega in prodajanega modela. Odkar so jo prvič javnosti predstavili leta 1982 so prodali že okoli 14 milijonov vozil. Opel je ta teden pokazal nekaj zakamufliranih fotografij nove generacije mestnega avtomobila, ki bo na voljo tudi kot 100-odstotno električno vozilo. Testiranja v snegu so potekala na Švedskem, glavnino testov pa so naredili v Nemčiji.

Opel corsa | Avtor: Opel Opel

Opel corsa OPC Avto Športna corsa OPC cenejša od predhodnice

Šesta generacija modela corsa temelji na PSA arhitekturi, ki si jo deli z novo generacijo peugeota 208 in premijskega DS 3 crossbacka. Platforma je zasnovana tako, da lahko na njej naredijo tako vozilo z motorjem na notranje zgorevanje kot popolnoma električno vozilo. Tako kot novi 208 bo tudi corsa na voljo le s petimi vrati. Iz Opla so sporočili, da bo že ob začetku prodaje kupcem na voljo tudi električna različica.

Opel corsa | Avtor: Opel Opel

Opel corsa VSE NAJBOLJŠE Avto Opel corsa praznuje 35 let

Corsa naj bi bila prvič javnosti razkrita na avtomobilskem salonu v Frankfurtu septembra letos. Iz Opla so sporočili, da bo novinka za kar deset odstotkov lažja od aktualne corse, s tem pa bo na cesti veliko bolj dinamična, primerno masi pa bo manjša tudi poraba goriva.

Opel corsa | Avtor: Opel Opel

Opel corsa GSi Avto Športna opel corsa zdaj GSi

Vstop na trg ne bo lahek, saj na ceste skoraj sočasno prihaja tudi novi peugeot 208, pa novi renault clio, najbolje prodajan mestni avtomobil v Evropi, glavna konkurenta corsi pa bosta še VW polo in ford fiesta. Aktualna generacija corse je na trgu od leta 2014 naprej. Vozilo izdelujejo v tovarni v Eisenachu v Nemčiji in v Zaragozi v Španiji, novinko pa bodo proizvajali le še v Zaragozi.

Opel corsa | Avtor: Opel Opel
Opel corsa | Avtor: Opel Opel
Opel corsa | Avtor: Opel Opel

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.