Avto
2192 ogledov

Tako oster pogled bo imela nova opel corsa

Opel corsa Opel
Luči, ki napovedujejo inteligentnega novega malčka. Čeprav bo narejen za množice, bo imel veliko premijskih tehnologij.

Opel bo v kratkem predstavil naslednjo generacijo modela corsa, ki bo pomenil enega največjih korakov naprej v zgodovini tega nekdaj izredno priljubljenega modela med Slovenci. 

Glavna novost je posledica spremembe lastništva Opla, ki je prešel v roke francoskemu koncernu PSA. Nova corsa bo zato postavljena na zadnjo generacijo platforme CMP, ki si jo bo delila s peugeotom 208. Avtomobila bosta na trg prišla skorajda hkrati in si bosta tehnično zelo podobno, bosta pa ohranila lastni identiti glede oblike zunanjosti in notranjosti. Zaradi platforme CMP bo corsa gotovo dobila daljše medosje, kar se bo poznalo pri notranji prostornosti, za potnike in prtljago. Druga pomembna lastnost platforme je, da bo lažja od doslej uporabljene, kar se bo poznalo pri učinkovitosti. Glede na avtomobile testnih zakritih avtomobilov gre sklepati, da bo nova corsa na voljo le še v petvratni različici.

Noč bo njena prednost

Za zdaj so pri Oplu pokazali le uradno obliko luči. Po njih gre sklepati, da bo corsa poleg značilnega LED podpisa dnevnih svetil imela tudi polne LED matrične žaromete, kot smo jih vajeni pri insigniji in astri, ter bo po tej plati gotovo eden najnaprednejših avtov med malimi avtomobili. Pričakovati gre tudi številne ostale asistenčne sisteme, s katerimi se bo lahko kosala z VW polom in ford fiesto.

Pri motorjih bo corsa bržkone v celoti prešla na PSA motorizacijo, ki jo sestavljajo bencinski 1,2 trivaljniki. Pri dizlih bo verjetno na razpolago 1,5 dizelski motor, bo pa corsa v prihodnosti tako kot peugeot 208 na voljo tudi kot povsem električni avto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.