Izgubili bomo enega najbolj markantnih križancev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Kmalu bodo ukinili dobave.
Oglej si celoten članek

Mazdina evropska predstavništva sporočajo, da se proizvodnja modela CX-3 za evropske trge zaključuje in bo popolnoma ugasnila do konca leta. 

Mazda CX-3 je gotovo eden najbolj zanimivih križancev minulih let. S prihodom leta 2015 je dodobra premešal karte v segmentu malih suvov, saj je bil z udobjem, napredno tehnologijo, vožnjo in seveda videzom pred večino konkurence, kar smo slovenski novinarji ugotavljali tudi na velikem primerjalnem testu PRIMA.

Leta pa so naredila svoje, zadnja dogajanja v avtoindustriji prav tako. Mazda je tudi povsem spremenila svojo globalno strategijo, v kateri ni več prostora za tako majhne križance (z manjšimi maržami). Zato pričakovana odločitev o umiku s trga, neposrednega naslednika pa očitno ne bo.

Autoblog.nl in Motor1 poročata, da bo Mazda sicer nadaljevala prodajo CX-3 na nekaterih drugih trgih po svetu. V Evropi bodo njegovo mesto skušali zapolniti z nekoliko večjim in modernejšim CX-30, ki je na trgu že dve leti in je bil cenovno pravzaprav že zdaj zelo blizu CX-3. 

Kaj sledi v Evropi?

V prihodnjih letih pa Mazda napoveduje pravcato ofenzivo suvov in križancev, v Evropi bomo tega deležni z novima modeloma CX-60 in CX-80. Glede na to, da se napoveduje tesnejše sodelovanje s Toyoto, v okviru katerega bo Mazda pod lastno blagovno znamko začela v Evropi prodajati Toyotin yaris, lahko špekuliramo, da bo morda sledila tudi preoblečena različica križanca yarisa cross.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.