Avto
3595 ogledov

Izgubili bomo enega najbolj markantnih križancev

Mazda CX-3 Žurnal24
Kmalu bodo ukinili dobave.

Mazdina evropska predstavništva sporočajo, da se proizvodnja modela CX-3 za evropske trge zaključuje in bo popolnoma ugasnila do konca leta. 

Mazda CX-3 je gotovo eden najbolj zanimivih križancev minulih let. S prihodom leta 2015 je dodobra premešal karte v segmentu malih suvov, saj je bil z udobjem, napredno tehnologijo, vožnjo in seveda videzom pred večino konkurence, kar smo slovenski novinarji ugotavljali tudi na velikem primerjalnem testu PRIMA.

Leta pa so naredila svoje, zadnja dogajanja v avtoindustriji prav tako. Mazda je tudi povsem spremenila svojo globalno strategijo, v kateri ni več prostora za tako majhne križance (z manjšimi maržami). Zato pričakovana odločitev o umiku s trga, neposrednega naslednika pa očitno ne bo.

Autoblog.nl in Motor1 poročata, da bo Mazda sicer nadaljevala prodajo CX-3 na nekaterih drugih trgih po svetu. V Evropi bodo njegovo mesto skušali zapolniti z nekoliko večjim in modernejšim CX-30, ki je na trgu že dve leti in je bil cenovno pravzaprav že zdaj zelo blizu CX-3. 

Kaj sledi v Evropi?

V prihodnjih letih pa Mazda napoveduje pravcato ofenzivo suvov in križancev, v Evropi bomo tega deležni z novima modeloma CX-60 in CX-80. Glede na to, da se napoveduje tesnejše sodelovanje s Toyoto, v okviru katerega bo Mazda pod lastno blagovno znamko začela v Evropi prodajati Toyotin yaris, lahko špekuliramo, da bo morda sledila tudi preoblečena različica križanca yarisa cross.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.