Od 21. maja do 5. junija to ne bo mogoče

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ministrstvo za infrastrukturo zavezance opozarja, da s 1. junijem prihaja do spremembe.
Oglej si celoten članek

Elektronska oddaja vloge in informativni izračun letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu prek portala eUprava med 21. 5. in 5. 6. ne bo mogoč. Razlog za to tiči v pripravi na prehod na nov obračun letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu. 

S 1. junijem 2018 prihaja do spremembe pri obračunu. Višina dajatve ostaja enaka, spreminja se le obstoječi sistem, in sicer tako, da se z zdajšnjega sistema obračuna letne dajatve na mesečni osnovi preide na dnevno obračunavanje. Letna dajatev, ki je bila prej podana v letni višini, je zdaj podana v višini dajatve na dan.

Zavezanec ali zavezanka za plačilo letne dajatve je fizična ali pravna oseba, na katero je vozilo registrirano. Ta s plačilom dajatve pridobi pravico uporabljati registrirano vozilo v cestnem prometu. Znesek omenjene dajatve, ki ga lahko izračunate prek eUprave, se vplača pri registracijski organizaciji ali neposredno na vplačilni račun proračuna RS. To plačilo se nato evidentira v Register vozil – MRVL najkasneje naslednji delovni dan, kar je predpogoj za uspešno izvedbo registracijskega postopka oziroma podaljšanja veljavnosti prometnega dovoljenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:12 15. Maj 2018.

    Ta uboga država bi se lahko znebila pol birokratov, če ne bi stalno spreminjali zakonov in predpisov in s tem …

  • 17:16 15. Maj 2018.

    Potemtakem to pomeni, da bom plačal dajatve samo za tiste dni, ko bom imel v uporabi vozilo, tisti dan ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.