Avto
7121 ogledov

Od 21. maja do 5. junija to ne bo mogoče

vojkova cesta Anže Petkovšek
Ministrstvo za infrastrukturo zavezance opozarja, da s 1. junijem prihaja do spremembe.

Elektronska oddaja vloge in informativni izračun letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu prek portala eUprava med 21. 5. in 5. 6. ne bo mogoč. Razlog za to tiči v pripravi na prehod na nov obračun letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu. 

S 1. junijem 2018 prihaja do spremembe pri obračunu. Višina dajatve ostaja enaka, spreminja se le obstoječi sistem, in sicer tako, da se z zdajšnjega sistema obračuna letne dajatve na mesečni osnovi preide na dnevno obračunavanje. Letna dajatev, ki je bila prej podana v letni višini, je zdaj podana v višini dajatve na dan.

Zavezanec ali zavezanka za plačilo letne dajatve je fizična ali pravna oseba, na katero je vozilo registrirano. Ta s plačilom dajatve pridobi pravico uporabljati registrirano vozilo v cestnem prometu. Znesek omenjene dajatve, ki ga lahko izračunate prek eUprave, se vplača pri registracijski organizaciji ali neposredno na vplačilni račun proračuna RS. To plačilo se nato evidentira v Register vozil – MRVL najkasneje naslednji delovni dan, kar je predpogoj za uspešno izvedbo registracijskega postopka oziroma podaljšanja veljavnosti prometnega dovoljenja.

Komentarjev 2
  • Lavdan 19:12 15.maj 2018.

    Ta uboga država bi se lahko znebila pol birokratov, če ne bi stalno spreminjali zakonov in predpisov in s tem za ..bavali državljanov.

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 17:16 15.maj 2018.

    Potemtakem to pomeni, da bom plačal dajatve samo za tiste dni, ko bom imel v uporabi vozilo, tisti dan ko ga ne rabim ne bom plačeval dajatve.... super ;-)