Izraelski general ne želi voziti "nemcev"

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Za izraelskega generala Amira Eshela, ki so ga imenovali za novega vodjo zračnih sil Air Force, je spomin na holokavst v drugi svetovni vojni še tako svež, da še vedno zavrača vožnjo z Volkswagnovimi vozili.
Oglej si celoten članek

Mati generala Amira Eshela je v holokavstvu izgubila veliko sorodnikov. Čeprav je danes vojaško sodelovanje Nemčije in Izraela zelo dobro, pa se general ne želi prevažati z nemškimi avtomobili, ki jih uporablja izraelska vojska. Zase je zahteval chevrolet malibu.

Izrael in Nemčija sta vzpostavila normalne trgovinske odnose leta 1959. Zanimivo je, da se general ni pritoževal pred meseci, ko je Nemčija Izraelu prodala nove podmornice. Izrael naj bi do leta 2017 od Nemčije kupil še šest podmornic tipa dolphin.

Sicer je general Eshel znan po tem, da je vodil skupino treh letal F-15 eagle v preletu nad Auschwitzem leta 2003.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:52 26. Junij 2012.

    paranojično

  • 15:58 25. Junij 2012.

    Meni se zdi precej ironično da delujejo po neverjetno podobni filozofiji, kod so jo imeli ljudje, ki so nad njimi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.