Avto
19 ogledov

Izraelski general ne želi voziti "nemcev"

Volkswagen CC R-Line Volkswagen
Za izraelskega generala Amira Eshela, ki so ga imenovali za novega vodjo zračnih sil Air Force, je spomin na holokavst v drugi svetovni vojni še tako svež, da še vedno zavrača vožnjo z Volkswagnovimi vozili.

Mati generala Amira Eshela je v holokavstvu izgubila veliko sorodnikov. Čeprav je danes vojaško sodelovanje Nemčije in Izraela zelo dobro, pa se general ne želi prevažati z nemškimi avtomobili, ki jih uporablja izraelska vojska. Zase je zahteval chevrolet malibu.

Izrael in Nemčija sta vzpostavila normalne trgovinske odnose leta 1959. Zanimivo je, da se general ni pritoževal pred meseci, ko je Nemčija Izraelu prodala nove podmornice. Izrael naj bi do leta 2017 od Nemčije kupil še šest podmornic tipa dolphin.

Sicer je general Eshel znan po tem, da je vodil skupino treh letal F-15 eagle v preletu nad Auschwitzem leta 2003.

Komentarjev 2
  • miau 14:52 26.junij 2012.

    paranojično

  • ghz891 15:58 25.junij 2012.

    Meni se zdi precej ironično da delujejo po neverjetno podobni filozofiji, kod so jo imeli ljudje, ki so nad njimi izvajali Holokaust. Na bližjem vzhodu, v svoji utrdbi, z veliko lokalno armado, v kateri imajo "državljanje nižjega reda", katere deportirajo ...prikaži več iz določenih ozemelj da svoje prvorazredne državljane tam namestijo ("čistost rase", evgenika?). Prav tako pa v veliki meri zavračajo imigrante in iskalce azila kateri brezupno čakajo celo nekaj mesecev da jih zavrnejo. No dobro po drugi strani je že delno razumljivo (vendar ne opravičljivo), ker imajo neprijazne sosede in narodno taktično situtacijo (meja od 1969 naprej in zakaj se Izrael nemore tja vrnit: http://www.youtube.com/watch?v=k2hZ6SlSqq0).