Japonci izumili prozorni sedež

Japonci so izumili poseben sistem, ki povezuje ekran s kamero. Načrt je narediti avtomobil, ki je znotraj povsem prozoren.
Oglej si celoten članek

Japonski znanstveniki iz Univerze Keio razvijajo tehnologijo, s pomočjo katere bomo lahko videli skozi zadnje sedeže. Vodja razvoja Masahiko Inami pojasnjuje, da tehnologija temelji na sistemu, ki povezuje ekran in kamero.

Videoposnetek s kamere na avtomobilu se s pomočjo zrcala projecira na zadnje sedeže. Video obdela računalnik, voznik pa ob pogledu na ekran vidi tisto, kar je v resnici za vozilom. Voznik ima pri tem občutek, da so sedeži prozorni, kot pojasnjuje izumitelj, pa ima voznik tudi boljši občutek za globino. Znanstvenik dodaja, da je zdaj v razvojnem načrtu dodelava tehnologije, končni cilj pa bo brezhibno delovanje sistema, ki bo vozniku ponudil občutek prozornosti in s tem boljši pregled nad dogajanjem za vozilom in posledično varnejšo vožnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.