Avto
5 ogledov

Japonci izumili prozorni sedež

Prozorni sedež Youtube
Japonci so izumili poseben sistem, ki povezuje ekran s kamero. Načrt je narediti avtomobil, ki je znotraj povsem prozoren.

Japonski znanstveniki iz Univerze Keio razvijajo tehnologijo, s pomočjo katere bomo lahko videli skozi zadnje sedeže. Vodja razvoja Masahiko Inami pojasnjuje, da tehnologija temelji na sistemu, ki povezuje ekran in kamero.

Videoposnetek s kamere na avtomobilu se s pomočjo zrcala projecira na zadnje sedeže. Video obdela računalnik, voznik pa ob pogledu na ekran vidi tisto, kar je v resnici za vozilom. Voznik ima pri tem občutek, da so sedeži prozorni, kot pojasnjuje izumitelj, pa ima voznik tudi boljši občutek za globino. Znanstvenik dodaja, da je zdaj v razvojnem načrtu dodelava tehnologije, končni cilj pa bo brezhibno delovanje sistema, ki bo vozniku ponudil občutek prozornosti in s tem boljši pregled nad dogajanjem za vozilom in posledično varnejšo vožnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.