Avto
52 ogledov

Revolucionarno kolo

Bicymple Bicymple
Kolo velja za enega od najpomembnejših in najbolj priljubljenih izumov človeštva. Oblikovalec Josh Bechtel ga je še poenostavil in upa na novo revolucijo prevoza v mestih.

Oblikovalec Josh Bechtel je izdelal "Bicymple", minimalistični stroj iz sanj s katerega je odstranil verigo, pedalke pa vgradil na zadnje kolo. Takšno kolo naj bi bilo idealno za spretno premikanje po mestnih ulicah. Mnogi kolesarji so vseeno skeptični nad zamislijo Bechtela, ki ima s svojim izumom velike načrte.


S tem ko je odstranil verigo in z njim številne dele za vrtenje, je takšno kolo enostavno za vzdrževanje, je navedeno v promocijskem materiali na spletni strani "Bicymple". Odstranitev verige prinaša še celo vrsto ugodnosti in mehanična izboljšanja. Tako je moč ultra lahko kolo zložiti in nositi po stopnicah ter ozkih hodnikih.

Bechtel je v svojo proizvod vložil svoj denar, osnoval podjetje, sedaj pa išče partnerje za zagon velikoserijske proizvodnje. Zaenkrat so mnogi skeptični, saj sumijo, da bo kolo brez verige dosegal visoke hitrosti, hkrati pa naj bi bil manj stabilen od klasičnih koles. Poglejte si video zgoraj in presodite sami.

Komentarjev 2
  • stalker 20:22 23.november 2012.

    kkkkkkkrrrrrrrrrrrrrr nnnnnnnneeeeeekkkkkkkkkiiiiiiiiii

  • Andrej DeKleva 13:40 03.november 2012.

    Počasi se boste morali odločit, katerega spola je kolo.