Avto
21 ogledov

Kolo iz Zagreba, da te kap

Kolo, Djuro Varovćič
1/3
Reuters
Djuro Varovćić iz Zagreba ima 90 let in prav posebno kolo. Na njem imajo med drugim mesto avdio naprava, alarmna ura, višinomer, pripada pa sedmim svetovnim avtomobilskim znamkam.

Reutersov fotograf je ujel v objektiv kolo Djura Varovćića iz Zagreba, ki preseneča s svojo pestro dodano opremo. Gospod, ki se kljub svojim letom še vedno rad popelje po ulicah hrvaškega glavnega mesta, je na kolo namontiral marsikaj. Med poglavitnimi instumenti poleg merilnika hitrosti sta tudi višinomer in termometer, voznik lahko posluša glasbo iz dodanega radia in spremlja kolikor toliko točen čas na budilki, na kateri si lahko nastavi alarm.

Da, tudi zvonec ima in to s hupo vred tri, poleg tega pa še odlagališče na podaljšanem prtljažniku in v posebni torbici pod osrednjim drogom. Med posebnostmi vzmetenega kolesa s prestavami so še najmanj sedem logotipov avtomobilskih znamk, dve prednji LED svetilki, cel kup odsevnikov, različni obeski, na ogledalu pa ne manjka rožni venec.

Da vse poteka s stilom, poskrbi še Ferrarijeva čepica, čeprav bi bilo za upokojenca koristneje, da bi se črni konjiček vzpenjal na kakšni čeladi.

Komentarjev 1
  • ghz891 23:17 31.maj 2012.

    Umm so f*cking what? Verjetno bi več naredil če bi zvezal smartphone gor in ga polnil s poganjanjem pedal.