Avto
38 ogledov

Glasujte za najboljše avte pri nas

Avto leta logo Žurnal24 main
V peti akciji Žurnalov avto leta izbiramo najboljše nove mestne, male družinske, družinsko-poslovne in ekološke avtomobile. Zmagovalci bodo tisti, ki bodo prejeli največ glasov glasovalcev v kombinaciji z glasovi posebne žirije. Glasujete in zadenite avto!

V letošnji izbor se je uvrstilo 51 novih ali prenovljenih osebnih vozil, ki so morala biti v zadnjih 12 mesecih v prodaji najmanj dva meseca. Vse avtomobile smo letos znova predstavili v posebni avtomobilski reviji Žurnalov avto leta.

Po tehtnem premisleku je uredništvo v letos novi kategoriji mestnih avtomobilov v finale uvrstilo renault twinga, volkswagen up!, peugeot 208, fiat pando in toyota yarisa.

Izbor za družinski avtomobil leta smo razširili na dve kategoriji. V kategoriji mali družinski avto leta so finalisti volkswagen beetle, mercedes-benz razred B, hyundai i30, honda civic in volvo V40, v kategoriji družinsko-poslovni avto leta pa BMW serije 3, renault scenic/grand scenic, mazda CX-5, hyundai i40/i40 CW in audi A6 avant/allroad.

Za prestol v kategoriji ekološki avto leta se bodo potegovali ford focus ecoboost 1.0, opel ampera, lexus GS 450h, toyota yaris hybrid in citroën DS5 hybrid4.

Glasovanje na spletni strani ali prek SMS

Glasovanje poteka od 27. septembra do 5. novembra. Glasovanje poteka na spletni strani zurnal24.si/avtoleta ali prek SMS sporočil. Navodila za SMS glasovanje poiščite v izdajah dnevnika Žurnal24 in tednika Žurnal od 27. 9. do 5. 11. 2011.

Glavna nagrada je avto

Izmed vseh glasovalcev, ki boste oddali svoj glas za mestni, mali družinski, družinsko-poslovni in ekološki avto, bomo izžrebali nekoga, ki bo v trajno last prejel avtomobil toyota aygo. Še dva izžrebanca bomo nagradili z navigacijsko napravo Garmin.

Komentarjev 2
  • zztop 21:20 14.oktober 2012.

    Se strinjam, imaš povsem prav!

  • grdi 10:28 12.oktober 2012.

    Žurnal, po kašnih kriterijih ste se odločili, da pride v ožji izbor Audi A6 avant v svoji kategoriji?To je popolnoma nepravično do ostalih v tej kategoriji. Ali zvišate vse ostale za en razred, npr. BMW serije 3 v BMW ...prikaži več serije 5 (kar je isti rang kot Audi A6), ali pa zamenjate Audi A6 za Audi A4 (kar je isti rang kot BMW serije 3 in ostali).LP