Japonci odpoklicujejo 2,9 milijona vozil

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Japonski proizvajalci avtomobilov bodo zaradi nepravilnega postopka izdelave pogonskega dela sovoznikove zračne vreče po vsem svetu v servisne delavnice odpoklicali skoraj tri milijone vozil.
Oglej si celoten članek

Gre za štiri japonske proizvajalce vozil: Toyoto, Nissan, Mazdo in Hondo, je sporočil japonski minister za promet.


Zaradi nepravilnega postopka izdelave pogonskega dela sovoznikove zračne vreče, lahko pride v primeru njenega proženja do poškodbe inflatorja, kar bi utegnilo pripeljati do poškodb sopotnika, so sporočili iz Toyote. Gre za vozila, izdelana med letoma 2000 in 2004.

Toyota bo v Evropi vpoklicala približno 490 tisoč vozil modelov yaris, corolla in avensis. Doslej poročajo o skupaj petih poškodbah inflatorja (dva primera v ZDA in trije na Japonskem). V nobenem primeru ni prišlo do poškodb potnikov.

Slovenski uvoznik je sporočil, da bo na pregled inflatorja v Sloveniji povabljenih 1.612 lastnikov zgoraj omenjenih modelov.

Iz zastopnika Honde v Sloveniji, družbe AC-Mobil, so sporočili, da bo Honda vpoklicala nekatere modele vozil honda civic, stream, jazz in CR-V, vsi modelno leto 2001-2003. V Sloveniji je bilo prodanih 115 vozil. Vsi lastniki vozil bodo ob izdaji vpoklica pisno obveščeni in povabljeni na brezplačni pregled oziroma zamenjavo rezervnega dela, so pojasnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:36 12. April 2013.

    Mazda je par let nazaj,odpoklicala nekaj svojih vozil,ampak je treba vedit da je mazda že par let 1 na lestvica …

  • 09:49 12. April 2013.

    Zanimivo da mazda nikol ne pokliče svojih vozil na pregled. Al res ni nič narobe al pa gobc držijo in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.