Japonski avtomobili so najbolj čisti

Foto: Smart Smart passion Foto: Toyota Toyota venza Foto: Smart Smart coupe Foto: Audi Audi S5 Foto: Žurnal24 Acura ZDX Foto: Acura Acura RDX Foto: Žurnal24 Nissan cube Foto: Žurnal24 Honda CR-Z Foto: Žurnal24 Toyota prius Foto: Andrej Leban honda civic
Avtomobili so leglo umazanije in strupenih materialov. So kot mali reaktorji, pravijo strokovnjaki. Vseeno so med avtomobili razlike v čistoči notranjosti. V fotogaleriji preverite, kateri so najbolj čisti avtomobili.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki z ameriškega ekološkega centra v Michiganu so glede na testiranja preko 200 vozil, med katerimi je veliko takih, ki so na prodaj tudi v Evropi, sestavili lestvico 10 najbolj čistih avtomobilov. Proizvajalci se trudijo, da v vozila vgrajujemo vse manj strupenih PVC-materialov, za čistočo v vozilu pa lahko v veliki meri poskrbite tudi sami.

Še enkrat vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se pred škodljivimi vplivi v notranjosti čim bolj zaščititi. Danes so v prodajalnah na prodaj številna učinkovita čistilna sredstva za nego notranjosti vozil.

• Pri čiščenju notranjosti uporabljajte visokozmogljive sesalnike, ki bolj učinkovito odstranijo vse smeti in umazanijo.

• Čiščenje s krpo velikokrat ni dovolj, saj se predvsem v režah skriva veliko umazanije. Uporabite čopič.

• Na tepihe v notranjosti s čevlji nanašamo najrazličnejše snovi. Ne pozabite jih očistiti, pri tem pa si lahko pomagate z različnimi čistilnimi sredstvi, uporabite lahko tudi krtačo. Še bolje je, če uporabljate gumijaste tepihe, ki jih je lažje in hitreje očistiti.

• Med dežjem in snegom v vozilih ne sedite v mokrih oblekah. Voda se vpija v tkanine sedežev, jih vlaži in uničuje.

• Ne pozabite na čistočo steklenih površin, tudi ogledala, ne le zaradi boljšega pregleda, ampak ker se tudi tam nabirata prah in umazanija.

• Med sesanjem zložite sedeže v ravno dno, saj boste tako lažje posesali tudi bolj skrite dele.

• Ne pozabite na vse skrite dele, odlagalne površine, pepelnik, predale in prtljažni prostor. Če ima dvojno dno, dobro posesajte tudi okoli rezervnega kolesa.

• Po temeljitem čiščenju avtomobil temeljito prezračite, tako da se vlaga ne nabira v notranjosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.