Avto
54 ogledov

Japonski avtomobili so najbolj čisti

Honda civic
1/10
Andrej Leban
Avtomobili so leglo umazanije in strupenih materialov. So kot mali reaktorji, pravijo strokovnjaki. Vseeno so med avtomobili razlike v čistoči notranjosti. V fotogaleriji preverite, kateri so najbolj čisti avtomobili.

Znanstveniki z ameriškega ekološkega centra v Michiganu so glede na testiranja preko 200 vozil, med katerimi je veliko takih, ki so na prodaj tudi v Evropi, sestavili lestvico 10 najbolj čistih avtomobilov. Proizvajalci se trudijo, da v vozila vgrajujemo vse manj strupenih PVC-materialov, za čistočo v vozilu pa lahko v veliki meri poskrbite tudi sami.

Še enkrat vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se pred škodljivimi vplivi v notranjosti čim bolj zaščititi. Danes so v prodajalnah na prodaj številna učinkovita čistilna sredstva za nego notranjosti vozil.

• Pri čiščenju notranjosti uporabljajte visokozmogljive sesalnike, ki bolj učinkovito odstranijo vse smeti in umazanijo.

• Čiščenje s krpo velikokrat ni dovolj, saj se predvsem v režah skriva veliko umazanije. Uporabite čopič.

• Na tepihe v notranjosti s čevlji nanašamo najrazličnejše snovi. Ne pozabite jih očistiti, pri tem pa si lahko pomagate z različnimi čistilnimi sredstvi, uporabite lahko tudi krtačo. Še bolje je, če uporabljate gumijaste tepihe, ki jih je lažje in hitreje očistiti.

• Med dežjem in snegom v vozilih ne sedite v mokrih oblekah. Voda se vpija v tkanine sedežev, jih vlaži in uničuje.

• Ne pozabite na čistočo steklenih površin, tudi ogledala, ne le zaradi boljšega pregleda, ampak ker se tudi tam nabirata prah in umazanija.

• Med sesanjem zložite sedeže v ravno dno, saj boste tako lažje posesali tudi bolj skrite dele.

• Ne pozabite na vse skrite dele, odlagalne površine, pepelnik, predale in prtljažni prostor. Če ima dvojno dno, dobro posesajte tudi okoli rezervnega kolesa.

• Po temeljitem čiščenju avtomobil temeljito prezračite, tako da se vlaga ne nabira v notranjosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.