Avto
6 ogledov

Voznice pod pritiskom, če je zraven moški

Varna vožnja BMW
Britanski raziskovalci so v anketah, v katerih so sodelovali pari, ugotovili, da so voznice najbolj pod pritiskom takrat, ko na sedežu poleg njih sedi moški.

Več kot polovica žensk, ki so sodelovale v anketi neke zavarovalniške hiše, je izjavilo, da so nervozne, ko v avtomobilu zraven njih sedi partner.

Moški se na drugi strani ne vznemirjajo, če poleg njih sedi ženska. Le 10 odstotkov jih je odgovorilo, da v takem primeru vozijo počasneje. Raziskava je pokazala tudi, da se devet odstotkov moških ne želi peljati v vozilu, če je za volanom njihova žena. 13 odstotkov žensk je menilo, da je njihov partner za volanom preveč samozavesten, vsaka deseta pa je mnenja, da njihov partner vozi prehitro oziroma agresivno. Le 17 odstotkov moških meni, da vozijo lepše od svoje boljše polovice, odstotek manj pa jih meni, da njihova partnerica ni sposobna parkirati avtomobila.

Kdo bo vozil, se pari dogovarjajo glede na tip potovanja. Tako obstaja velika verjetnost, da bo moški vozil na daljši poti, na slabše vzdrževanih cestah in v slabšem vremenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.