Avto
66 ogledov

Vozniki BMW-jev ne morejo brez hupanja

jezni voznik Shutterstock
Se vam zdi, da so vozniki BMW-jev na cesti najbolj nestrpni? Britanska raziskava to potrjuje, saj naj bi vsaj na tamkajšnjih cestah lastniki bavarcev uporabljali avtomobilsko trobljo kar trikrat pogosteje od povprečja.

Anketa, v kateri je na spletni strani webuyanycar.com sodelovalo dva tisoč ljudi, je po pisanju Telegrapha pokazala, da 53 odstotkov voznikov BMW-jev na trobljo stisne vsaj enkrat med trenutno potjo, medtem ko je povprečje med vsemi vozniki le 18 odstotkov.

Na drugi strani so najbolj umirjeni vozniki nissanov, saj jih kar 95 odstotkov trdi, da nikoli oziroma le v skrajni sili stisnejo trobljo.

Med nestrpneže je britanska raziskava uvrstila še voznike jaguarjev (45 odstotkov jih med vožnjo vsaj enkrat spusti opozorilni zvok), fiatov (43 odstotkov), audijev (39 odstotkov) in morda malce presenetljivo saabov (29 odstotkov).

Kot glavni razlog za aktiviranje troblje sicer vozniki navajajo izsiljevanje s strani drugih voznikov ali prepozno speljevanje pred zeleno lučjo.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 11:59 05.januar 2012.

    To je zaradi tega , ker si samo idiot danes lahko želi avto na zadnji pogon.

  • TadeUs 08:39 05.januar 2012.

    No dragi MK, moral bi vsaj navesti podatek, da večina voznikov tega voznega parka. Vse ne smeš metati v isti koš,se pa z večino naštetega strinjam s tabo. :)

  • MK 08:23 05.januar 2012.

    Vozniki BMW tudi:1. mislijo, da je ves svet njihov2. imajo majhne penise3. so najbolj butasti in predrzni4. so ponavadi južni5. parkirajo na mestih za invalide, ker to tudi so (možganski)6. ne znajo vozit po ...prikaži več snegu7. povzročijo največ nesreč8. ne znajo parkirat in svoja jajca parkirajo čez 2 parkinga9. lovijo ženske, ki so ravno tako puhoglave kot oni10. če BMW ni star več kot 10 let je sigurno na lizing in na "firmo", ki seveda nima prometa v zadnjih 3 letih