Je to najbolj čuden most na svetu?

Foto: Google Earth
Foto: Google Earth
Urugvajski most je v nekaj dneh postal znan po vsem svetu. Nič čudnega, če pa so ga okroglega zgradili s precej za lase privlečenimi razlogi.
Oglej si celoten članek

Most v laguni Garzon povezuje obalni okrožji Rocha in Maldonado. Lokalne oblasti pa se pri glavni prometnici niso odločile za klasični ravni most, temveč so dali narediti takšnega v obliki kroga. Pa ne zato, ker bi bile vmes na trasi kakšne nepremostljive ovire ali ker so na ta način skušali obvarovati kakšen občutljiv živalski habitat. Vodila jih je zgolj želja, da bi most služil kot turistična atrakcija in platforma za ribiče, poroča Techradar. Mimogrede pa prek njega poteka tudi promet.

Ena od dobrih lastnosti krožnega mostu naj bi sicer bila, da morajo vozniki nujno upočasniti, če ga želijo varno prečiti, poroča Techradar. Zakaj se niso odločili za grbine, ni znano, niti, kako je urejena služba za vleko vozil iz vode v primeru nesreč.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:35 21. Junij 2016.

    WTF Urugvaj<br />No bi bil pa čas, da tudi objavite kakšno NAŠO pogruntavščino NAŠIH prometnih strokovnjakov. <br />Npr. pomol za …

  • Če bi blo krožišče bi razumel, takale reč pa nima nobenga smisla.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.