Avto
35 ogledov

Je to najbolj čuden most na svetu?

Most Google Earth
Urugvajski most je v nekaj dneh postal znan po vsem svetu. Nič čudnega, če pa so ga okroglega zgradili s precej za lase privlečenimi razlogi.

Most v laguni Garzon povezuje obalni okrožji Rocha in Maldonado. Lokalne oblasti pa se pri glavni prometnici niso odločile za klasični ravni most, temveč so dali narediti takšnega v obliki kroga. Pa ne zato, ker bi bile vmes na trasi kakšne nepremostljive ovire ali ker so na ta način skušali obvarovati kakšen občutljiv živalski habitat. Vodila jih je zgolj želja, da bi most služil kot turistična atrakcija in platforma za ribiče, poroča Techradar. Mimogrede pa prek njega poteka tudi promet.

Ena od dobrih lastnosti krožnega mostu naj bi sicer bila, da morajo vozniki nujno upočasniti, če ga želijo varno prečiti, poroča Techradar. Zakaj se niso odločili za grbine, ni znano, niti, kako je urejena služba za vleko vozil iz vode v primeru nesreč.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Zmago 08:35 21.junij 2016.

    WTF UrugvajNo bi bil pa čas, da tudi objavite kakšno NAŠO pogruntavščino NAŠIH prometnih strokovnjakov. Npr. pomol za .................... avtobuse ......................... etc...... (Koroška c. MB).......

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:29 31.januar 2016.

    Če bi blo krožišče bi razumel, takale reč pa nima nobenga smisla.