V službo brez zimske opreme, takšna kazen vam grozi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
S 15. marcem se je zaključilo obdobje obvezne uporabe zimske opreme, a to pravilo v zimskih razmerah ne velja.
Oglej si celoten članek

Glede na vremensko napoved bo ponoči pobelilo tudi nižine, v višje ležečih krajih pa pričakujejo tudi do 30 centimetrov snega. Podrobnosti o tem, koliko snega bo zapadlo v posameznih krajih, si lahko preberete na tej povezavi.

Tukaj pa lahko spremljate radarsko sliko padavin.

Ob tem velja spomniti, da je v takšnih razmerah ustrezna zimska oprema v avtu še vedno obvezna, pa čeprav ste zimske pnevmatike zamenjali že po 15. marcu. Po prometni zakonodaji se je namreč s 15. marcem zaključilo obdobje obvezne uporabe zimske opreme.

Za zimske razmere se sicer šteje, kadar se sneg ob sneženju oprijemlje cestišča oziroma kadar je cestišče zasneženo ali poledenelo.

Voznike, ki v takšnih razmerah nimajo ustrezne zimske opreme, lahko policisti kaznujejo z globo 40 evrov. Če je zaradi njihovega prekrška onemogočen promet, je globa še višja - 500 evrov, pa tudi pet kazenskih točk.

Še dodatnih 200 evrov pa boste plačali, če zasneženega vozila pred začetkom vožnje ne očistite.

xxx

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:13 23. April 2024.

    Kako bi bilo mraz šele,če ne bi bilo globalnega segrevanja

  • 09:08 23. April 2024.

    Bo treba dati kar 4season gume gor,ker zgleda bo julija sneg

  • 06:51 23. April 2024.

    Za vse tiste, ki potrebujejo pluženje pri do 5 cm snega na cesti, bi potrojil kazni in jih poslal na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.