Avto
39612 ogledov

V službo brez zimske opreme, takšna kazen vam grozi

Sneg Anže Petkovšek
S 15. marcem se je zaključilo obdobje obvezne uporabe zimske opreme, a to pravilo v zimskih razmerah ne velja.

Glede na vremensko napoved bo ponoči pobelilo tudi nižine, v višje ležečih krajih pa pričakujejo tudi do 30 centimetrov snega. Podrobnosti o tem, koliko snega bo zapadlo v posameznih krajih, si lahko preberete na tej povezavi.

Tukaj pa lahko spremljate radarsko sliko padavin.

Ob tem velja spomniti, da je v takšnih razmerah ustrezna zimska oprema v avtu še vedno obvezna, pa čeprav ste zimske pnevmatike zamenjali že po 15. marcu. Po prometni zakonodaji se je namreč s 15. marcem zaključilo obdobje obvezne uporabe zimske opreme.

Za zimske razmere se sicer šteje, kadar se sneg ob sneženju oprijemlje cestišča oziroma kadar je cestišče zasneženo ali poledenelo.

Voznike, ki v takšnih razmerah nimajo ustrezne zimske opreme, lahko policisti kaznujejo z globo 40 evrov. Če je zaradi njihovega prekrška onemogočen promet, je globa še višja - 500 evrov, pa tudi pet kazenskih točk.

Še dodatnih 200 evrov pa boste plačali, če zasneženega vozila pred začetkom vožnje ne očistite.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
 • Avatar Garancija
  Garancija 09:13 23.april 2024.

  Kako bi bilo mraz šele,če ne bi bilo globalnega segrevanja

 • Avatar Garancija
  Garancija 09:08 23.april 2024.

  Bo treba dati kar 4season gume gor,ker zgleda bo julija sneg

 • h4ck3r 06:51 23.april 2024.

  Za vse tiste, ki potrebujejo pluženje pri do 5 cm snega na cesti, bi potrojil kazni in jih poslal na podaljšan tečaj varne vožnje. Varna vožnj pa tudi ne pomeni 80km/h po avtocesti ali 30 po navadni, potem je zate ...prikaži več in za druge še najbolj varno, da ostaneš doma.