Slovenija
11516 ogledov

Ne le v ponedeljek, pozeba lahko udari še enkrat prihodnji teden

Slana Profimedia
Vremenska napoved za danes in naslednje dni. V ponedeljek slana in pozeba, v torek sneg, nato pa spet nevarnost pozebe. Občutna otoplitev prihaja prihodnji vikend.

Popoldne bo deloma jasno, občasno bo povečana spremenljiva oblačnost, pojavljale se bodo posamezne plohe, ki bodo bolj verjetne v zahodni Sloveniji. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 16 °C, piše na spletnih straneh Arsa.

Jutri bo sprva deloma jasno, zjutraj bo marsikje slana. Kot je za N1 pojasnil dežurni meteorolog Arsa Blaž Šter bo v ponedeljek zjutraj verjetno najbolj na udaru predvsem štajerski, pomurski in dolenjski del države. Danes je največ škode zaradi pozebe utrpel osrednji del države, pa tudi nekateri primorski predeli (Tolmin, Bilje). 

Čez dan bo v ponedeljek oblačnost naraščala. Proti večeru bo na zahodu že začelo rahlo deževati. Čez dan bo zapihal okrepljen veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 9 do 13, ob morju do 15 °C.

Napoved za sosednje pokrajine: popoldne bo delno jasno, predvsem v Alpah ter v Furlaniji Julijski Krajini bodo krajevne plohe. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.

Jutri se bo sprva oblačnost povečala v krajih zahodno od nas, čez dan pa postopno tudi v drugih sosednjih pokrajinah. Popoldne bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu že začelo deževati. Še bo pihala šibka do zmerna burja.

Obeti: v noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do nižin.

V torek bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo počasi dvigovala. Hladno bo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.

V sredo popoldne bodo padavine začele slabeti.

Napoved: od 25. do 30. aprila

V četrtek bo nad našimi kraji še zadrževalo območje s hladnim zrakom v višinah, ki se bo v petek začelo umikati. Nad našimi kraji in vzhodno polovico Evrope bo nastal izrazit anticiklon, ki bo zelo verjetno vztrajal vsaj do prihodnjega torka, še piše na spletnih straneh Arsa.

V četrtek se bo razjasnilo, po nižinah bo verjetno zjutraj nastalo nekaj nizke oblačnosti ali megle. Čez dan bo delno jasno, popoldne bodo verjetno nastajale manjše krajevne plohe. Zjutraj bo predvsem v mraziščih še možna slana, večinoma bodo temperature po nižinah od 1 do 5 °C. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Spet bo topleje, najvišje temperature bodo od 9 do 16 °C.

V petek in soboto bo zaradi vlažnega jugozahodnika nekaj več oblačnosti v zahodnih in osrednjih krajih, možne bodo krajevne padavine. Občutno topleje bo, najvišje temperature bodo blizu 20 °C. Od nedelje do torka kaže na sončno in suho vreme. Zelo toplo bo, popoldanske temperature bodo od 20 do 25 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • djdj 19:12 21.april 2024.

    Ste pozabili dopisati: in to v najtoplejšem aprilu od kar merimo temperature. #Lučkapress